17 nov 2016

Tellen...tellen...tellen

Het thema was "tellen". Overal in de klas kon geteld worden. Natuurlijk in onze winkel... Hoeveel kost het?


 Er stonden bakjes waarin evenveel centjes moesten gelegd worden als een hand, een cijfer of bolletjes aangaven... (mini's tot 5, maxi's tot 10)
 Gewone speelkaarten...het was het succesnummer van de week ;-). Wie de hoogste kaart had, mocht alles meenemen. Eerst had ik de kaarten tot 6 genomen, nadien altijd uitgebreid (tot 10)


 Ook de sjoelbak was heel geliefd! Ze konden 1, 2, 3 of 4 punten scoren. Er lagen scorekaarten waarop ze hun score konden aanduiden. Als de kaart vol was (10 punten) mochten ze een sticker komen kiezen.
 Onderaan het blad stonden 6 voetbaltruitjes met een nummer tot 6 op. Bovenaan was de goal. Ze moesten met de dobbelsteen gooien. Bij dei voetballer mochten ze een bal kleuren. Welke voetballer maakt het snelst een doelpunt. Zo eenvoudig, zo leuk! Er werd regelmatig geroepen: "Oh, nummer 3 is er bijna ...of... nummer 5 gaat nummer 1 voorbij... of...nummer 4 slaapt precies nog...



 We gaan op cijferjacht op school. Ik wou hen laten ervaren dat er rondom ons heel wat cijfers worden gebruikt. We hadden een turfpapier mee. Elke keer we een cijfer zagen, zetten we er een streep bij. 10 was dan een streepje voor de 0 en voor de 1...



 Overal vonden ze getallen. Ik heb het opgegeven toen ze in de fietsenstalling de telefoonnummers ontdekten die op de fietsen te vinden waren ;-))


Geen opmerkingen:

Een reactie posten