4 jan 2017

Voorbereiding op Kerst

 Sinterklaas was weer naar Spanje. Alles wat met hem te maken had, was uit de klas verdwenen ;-) In plaats daarvan waren de eerste tekenen van Kerstmis in beeld. In de poppenkamer lagen verschillende stukken kerstboom, kerstversieringen, slingers, kerstmutsen enzovoort. Ook de winkel was veranderd. Nu konden ze er allerlei kerstspullen en pakjes kopen... maar die boom... Raar! Tot er iemand op het idee kwam dat die stukken in elkaar konden.
 En voila, ze zijn er in geslaagd om de delen op de juiste plaats te krijgen! En dan mochten ze de boom versieren. Deze boom was voor hen. Ze mochten hem elke dag weer anders versieren...

 En trots dat ze waren!
 Voor het kersttoneel moesten er nog schapenoortjes geknutseld worden.

 Ook het poppenhuis had versieringen gekregen.
 Ik had 3 identieke reclameboekjes verknipt. Ze moesten proberen om de afbeelding op het kleine kaartje te vinden op hun grote kaart.

 Niet makkelijk! Veel werk! Een groene driehoek moest in repels worden geknipt. Nadien moesten ze al die repels in de juiste volgorde leggen, van lang naar kort.
 Prikken...heel veel kleuters doen dit supergraag!
 Iemand had een voetbaltafel van de Sint gekregen. Omdat ik er op zolder ook nog eentje had staan, ben ik die gaan halen. Ze hebben zich goed geamuseerd! ;-)
 Voor ons knutselwerkje moesten ze met hun voeten in de verf. De resultaten vond ik echt geslaagd! Zo schattig, die rendiervoetjes! Hopelijk vonden jullie dat ook???!!!


 De kader van ons knutselwerkje...

 Ximena was een geweldige hulp voor ons! Heerlijk met 2 in de klas...

 Een paar keer per jaar breng ik de wip in de klas.
 De afspraak is dat er aan elke kant evenveel kindjes moeten zijn. Zo lossen ze dit op!


Ximena heeft onze verjaardagstaart opgeknapt. We zijn er héél blij mee! Dank je, Ximena!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten